3 Haziran 2015 Çarşamba

Bursa'da bir final!

Bursa'da final deyince öncelikle aklıma Kocaelispor'un 2002'de Beşiktaş'ı 4-0 mağlup ederek aldığı kupa aklıma geliyor. 99 Depremi'nin ardından sallanıp yıkılmayan Kocaelispor Cihan, Lazarov, Dobrowski ve Serdar'ın golleriyle kupaya uzanmıştı. İkinci golü atan Lazarov'un gidip kupayı kaldırarak sevinmesi ve sarı kart görmesi Kocaelispor'un tarihinde renkli bir anıdır.

Bu akşam ise Bursa'da oynanan finalin taraflarından biri Bursaspor'du. Dolayısıyla bence maçın favorisiydi. Her ne kadar rakibi lig şampiyonu olsa da Bursaspor oynadığı kaliteli futbolla ve ev sahibi avantajıyla kupaya yakın görünüyordu. Öte yandan Civelli'nin sakat olması ve Serdar'ın son lig maçında kırmızı kart görmüş olması Bursaspor'un handikaplarıydı. Ki birçok otorite mağlubiyeti stoperde oynayan Ertuğrul-Şamil ikilisine bağlıyor.

Galatasaray'ın avantajı lig şampiyonu olmanın verdiği moral ve özgüven iken dezavantajı ise şampiyonluk kutlamalarının verdiği rehavetti. Galatasaray dezavantajını çok hissettirmedi ve sonunda gülen taraf oldu.

Bursaspor maça hızlı ve baskılı başlayan taraftı. Üst üste pozisyonlar buldu. Fernandao'nun penaltı golüyle öne geçti. Fakat öne geçen Bursaspor oyundaki ağırlığını hemen yitirdi. Galatasaray rakip kaleye dalga dalga gelmeye başladı. İlk yarının sonlarında paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Sneijder topu arka direğe gönderdi. Bursaspor arka direkte Burak'ı yalnız bırakmıştı. Burak da istemeden topu çok iyi yere vurarak ağlarla buluşturdu. İkinci yarının başında ise Selçuk güzel bir pasla topu Burak'la buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Burak zamanında ama sıradan bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu dakikadan sonra Bursaspor tekrar marifetlerini göstermeye, rakip kaleyi zorlamaya başladı. Güzel bir organizasyonun ardından Volkan topu ağlarla buluşturdu. Bizler bu dakikaların daha da heyecanlı geçmesini beklerken Bursaspor gole bir dakika bile sevinemedi. Yine Selçuk'un pasında sağ tarafta topla buluşan Burak bu kez güzel bir vuruşla topu tekrar Bursaspor filelerine gönderdi. Ve böylece şapkadan tavşan çıkarmış oldu. Maç böyle gollü, zevkli geçerken 3-3 olup uzatmalara gitmesini çok isterdik ama bu dakikadan sonra Bursaspor yeterli direnci gösteremeyince kupa 90 dakika sonunda sarı-kırmızılıların oldu.

Bursaspor'un finali kendi evinde kaybetmesi Bursaspor açısından böylesine güzel bir sezonun sonunda, ligin de 6. sırada bitirilmesinin ardından sanırım ne benim ne de Teksaslıların içine sindi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder