4 Haziran 2015 Perşembe

Barcelona-Juventus finali hakkında

Cumartesi günü bizi tam anlamıyla bir futbol ziyafeti bekliyor. Bir taraftan İtalyan şampiyonu, diğer tarafta İspanyol şampiyonu. Müthiş bir Şampiyonlar Ligi Finali mücadelesi.



Sezon başında Juventus'un finale çıkacağı sanırım az kişi tarafından tahmin edilebilirdi. İtalyan ekibi orta sahayı kalabalık tutan, taktiksel açıdan başarılı ve içinde azmi de barındıran futboluyla finale kalmayı başardı. Her ne kadar hem iç sahada hem dış sahada başarılı olsalar da bana hep bir deplasman takımı havası verdiler. Top çalmada başarılı bir takım olan Juventus'un oyun kurucusu da Pirlo olunca bazen onları izlemek çok keyifli olabiliyor. İleri uçta ise genç İspanyol Morata ile Arjantinli Tevez gittikleri her yerde başarılı olabilecekleri imajını vermeseler de bu takım da çok etkili oldukları kesin.

Barcelona ise bu sezon ileri üçlüsü ile adından bir hayli söz ettirdi. Orta sahaya Hırvat Rakitic'i monte eden Katalan Devi genelde ileri üçlüsüyle fark yarattı. Neymar ve Suarez kendilerinden bekleneni belki de fazlasıyla verirken, bu sezon Messi'yi izlemek normalden daha keyifli görünüyor. Top onun ayağına geldiğinde bunu izleyebildiğiniz için kendinizi çok şanslı hissediyorsunuz. Kendi adıma konuşayım, bazen maç sabahlara kadar bitmesin istiyorum.


İki takımı karşılaştırdığımızda bu sezon ikisinin de zor gol yiyen takımlar olduğunu söylemek mümkün. Fakat sanırım sıkıcı futbol oynadıklarını söyleyemeyiz. Bu maçta Barcelona zorlayan, Juventus direnen taraf olacak gibi görünüyor. Barcelona'lı oyuncuların Juventus savunmasını geçebilmek için vereceği çabayı izlerken, yeteneklerini sergileyeceklerini ve bize keyif vereceklerini tahmin ediyorum. Öte yandan Juve de boş değil tabi ki. Bu çabalar sırasında kapılan toplarla rakibi tehdit edeceklerini tahmin ediyorum. Ama doğrusu Juve'nin gol bulması bana göre daha zor görünüyor. Juve'ye karşı Messi'yi izlemenin keyifli olacağını tahmin ediyorum. Umarım zevkli, heyecanlı ve 90 dakikadan uzun bir maç olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder